september 21, 2018      Inloggen    Registreren   
Minimaliseren
Annemie en Dirk Social DancingLid van Alafia Lucumi BelgieVoormalig lid van het Leuven Salsa Show TeamLid van Grupo Salsa Me EncantaWorkshops en lessen
 
 SalsaEn meer...   
 
Extra dansstijlen Minimaliseren

Verder heb je nog de Merengue en de Bachata, beiden van Dominicaanse origine. Dit zijn relatief eenvoudige dansen die vrij snel kunnen worden aangeleerd en bij ons dan ook enkel in workshopformaat worden aangeboden.

Latin Boogaloo muziek en dans is een groovier ritme dan gewone chacha. De muziekstijl wordt gekenmerkt door het typische chacharitme maar met soul en blues invloeden en krijgt daardoor een extra ‘groove’. Ook de Latin Boogaloo shines zijn ‘groovy’.

Pachanga is een vrij moeilijke danstechniek die je niet op 1-2-3 leert. Deze techniek vraagt tijd en veel oefening maar brengt een extra flavour aan de danser zijn repertoire die hij/zij kan toepassen in de salsa als shines. De laatste jaren is deze techniek enorm populair aan het worden maar blijft blijkbaar een uitdaging voor veel dansers om te leren beheersen.

Aan zowel Latin Boogaloo als Pachanga wordt enkel bij de gevorderden af en toe aandacht besteedt, afhankelijk van de maturiteit van de studentengroep. Uiteraard kan je altijd privéles nemen om deze dansen echt onder de knie te krijgen.

 
  Copyright 2018 by Bryva Consulting   Gebruiksovereenkomst  Privacybeleid