september 21, 2018      Inloggen    Registreren   
Minimaliseren
Annemie en Dirk Social DancingLid van Alafia Lucumi BelgieVoormalig lid van het Leuven Salsa Show TeamLid van Grupo Salsa Me EncantaWorkshops en lessen
 
 Lessen   
 
LA-style Minimaliseren

Bij ons kan je terecht voor lessen LA-style salsa. Deze worden gegeven in zaal Familieheem, Gasthuisdreef 1 te Ruisbroek (Puurs).

De lessen gaan door elke woensdag van 19.00 tot 20.00 voor Beginners, van 20.15 tot 21.15 voor Improvers.

Tijdens de lessen is er ook telkens een pauze van minimum 5 minuten.

Elke les duurt ongeveer 1u. Waar het bij de beginners nog gaat om eerst de basis onder de knie te krijgen en een eerste set van figuren aan te leren, gaat het bij de  Improvers om meer voetenwerk, partnering, techniek en flow.

Elke lessenreeks bestaat uit 10 lessen. Leden uit een hogere reeks kunnen gratis een lagere reeks blijven volgen.

Vanaf de Improvers reeks werken we ook met beurtenkaarten. Beginners betalen voor de volledige reeks omdat in de eerste 10 lessen de basis wordt gelegd voor alle verdere lessen. Deze reeks is absoluut noodzakelijk om voldoende techniek te beheersen om langzaamaan naar een hoger niveau te kunnen doorgroeien.

Volwassenen betalen 80 euro per persoon voor de beginnersreeks of per beurtenkaart van 10 lessen.

Studenten tot 25 jaar betalen 40 euro per persoon voor de beginnersreeks of per beurtenkaart van 10 lessen

 
Van beginners naar improvers Minimaliseren

Momenteel geven wij 3 niveaus: Beginners, Beginners Plus en Improvers. Naargelang het enthousiasme en de maturiteit van onze improvers komt er later misschien een Advanced niveau maar voorlopig houden we dat nog in beraad. Wie meer advanced styling en technieken wil aanleren kan Privélessen aanvragen. 

De volgende beginnersreeks start in September 2018.

We geven continu tips rond leiden/volgen, muzikaliteit etc. maar iedereen is anders. De ene persoon is sneller weg met het salsaritme dan de andere, niet iedereen is zelfs fysisch in staat om snel te draaien, enzovoort. Sommige technieken vragen veel oefening en niet iedereen wil daar zijn/haar tijd aan besteden. Als we merken tijdens de les dat een figuur net iets te moeilijk is voor het merendeel van de leerlingen zullen we ook eenvoudigere alternatieven aangeven. Omgekeerd kan dit ook: voor sommige meer gevorderde dansers zullen we wat extra uitdagingen aanbieden in dezelfde combinatie. Zo kan iedereen op zijn tempo groeien en toch in een goeie flow en met leuke figuren leren dansen en plezier hebben. Je zal je nooit vervelen tijdens de dansles. Dat is gegarandeerd!

Leden kunnen zich ook registreren en op de ledenpagina alle video's bekijken van de lessenreeks die ze volgen. Op die manier kan je snel een figuur of wat voetenwerk nog eens opnieuw bekijken en oefenen. Op het einde van de les mag je ook altijd filmen zodat je zelf je eigen videos kan bekijken om te oefenen.

Startvoorwaarden

Voor het beginners niveau is er geen voorkennis vereist van enige partnerdans. Iedereen is welkom.

Omdat LA-style technisch zo verschillend is van Cubaanse raden we iedereen aan met enkel ervaring in Cubaanse salsa om te starten vanaf het beginners niveau of zich in te schrijven voor de Beginners Plus reeks en gratis de beginners reeks mee te volgen. De volgende Beginners Plus reeks start in Januari.

Het voordeel voor iemand met Cubaanse dansachtergrond is uiteraard dat hij/zij sneller de technieken zal oppikken omdat doorgaans het salsa-ritme al niet meer onbekend is en hij/zij dus gemakkelijker zal kunnen doorgroeien naar hogere lesniveaus.

Improvers

Om te starten vanaf het niveau Improvers heb je al zeker minimum 2 jaar LA-style gedanst in een andere school. Wie enkel Cubaanse heeft gedanst kan bij ons niet bij de Improvers starten maar start bij de Beginners of Beginners Plus. 

Elke beginners les start met een opwarming van ongeveer 5 minuten met vervolgens een 50-tal minuten partnering en fun.

Elke Beginners Plus en Improvers les start met een opwarming en voetenwerk (ook shines genoemd). Vervolgens een half uur tot 3 kwartier partnering en ongelimiteerde fun.

De nadruk ligt op plezier uiteraard. Maar reeds van het begin worden technieken duidelijk uitgelegd en aangeleerd. Ook wordt de nadruk gelegd op het leren aanvoelen van de muziek, breaks te nemen en met flow te dansen.

 

 
  Copyright 2018 by Bryva Consulting   Gebruiksovereenkomst  Privacybeleid